Forum wielotematyczne. Podaj swój pomysł, porozmawiaj, dowiedz się co myślą inni.
Administrator
Właśnie, mam pytanie co do tego, która konsola jest najlepsza i czym wgl się różnią. Nie znam się na tym zupełnie a jestem bardzo ciekawa. Pomocy !!
Co ja mogę powiedzieć XD
PS2 najtańsza konsola jaka jest jej górna cena graniczy do ok. 400 zł, więc to tanio, ale też jest mało gier na nią, tylko te starsze, nowsze gry są robione na inne typy konsoli, bo ps2 jest za słabe. PS2 jedynie czym może się poszczycić to pady, odtwarzanie DVD oraz CD i cena XD. Można się też łączyć przez internet.
PS3 nowsza wersja PS2 i o wiele lepsza, w sensie technicznym. Posiada pady oraz magiczną różdżkę sony xD. Jakby kto nie wiedział, jest to pad podobny do tego co ma Wii, ale wygląda jak wielka różdżka z kulą XD. Ma połączenie z internetem, ma USB, odtwarzanie DVD i Blue-ray, ma Wi-fi, można do niego normalnie podłączać klawiaturę, myszkę XD. Cena od 1000 - 1500 zł
XBOX360 , no cóż, konsola posiada różnego rodzaju bajery (które trzeba dokupywać) typu, gitary (Guitar Hero, lub Band Hero), mikrofony, kinect (czyli czujnik ruchu), pilot, kontroler deskorolki, kierownica itd., ale ma też te inne bajery co inne konsole czyli, podłączenie do internetu (XBOX Live), odtwarzanie DVD. Cena od 900-1500 zł
Wii, konsola nintendo, od samego początku posiadał tylko pilot do grania. Ogólnie jest mało fajnych gier do Wii. Oczywiście później powstawały inne bajery do Wii, typu mata do jogi. Taki typ kontrolerów nie zmusza człowieka do bezustannego siedzenia, jednak trochę zajmuje zanim ogarnie się jak trzeba ruszać ręką by coś zrobić XD. Cena waha się od 500 zł - 1200 zł
Może też wspomnę trochę o konsolach przenośnych :
PSP - konsola przenośna sony i chyba najpopularniejsza. W sumie wygodna jest i jest dużo fajnych gier na nich. Minusem jest to, że trudno spiracić jakąś grę . Cena waha się od 500-1000 zł.
Nintendo DS - konsola przenośna nintendo, jest większa od psp, ale posiada dwa ekrany, operuje się nim poprzez rysik. Dużo gier z tego można znaleźć w internecie. Można też wymieniać się informacjami z innymi ludźmi posiadającymi to. Cena od 500-1000 zł
Nintendo 3DS - nie wiele się różni od nintendo DS, po za tym, że pozwala odtwarzać filmy w 3D. Cena od 700 zł - 1200 zł. W sklepach można już tylko znaleźć Nintendo 3DS, ponieważ Nintendo DS zostało chyba wycofane.
Uwaga, wszystkie ceny zaokrąglałam w górę albo w dół.
Co do mnie, to nie wiem, które bym polecała. XBOX360 lub PS3, ale chyba bardziej XBOX360. Co do przenośnych, to miałabym dylemat, w rękach trzymałam tylko psp. Jest fajne, poręczne i lekko się gra. Dodatkowo można znaleźć ciekawe gry na psp.
Administrator
Hoho to mi smaku narobiłaś. Muszę zacząć zbierać kasę.
Dużo wiesz na ten temat - nie spodziewałam się, że tak prosto i zrozumiale można wyjaśnić tą magię - wiesz że cierpię na retrofilię i wszelaki nowy sprzęt to dla mnie czarna magia haha
Dzięki za pomoc